Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bemutatkozás

2010-ben alakult meg a Horti Önkéntes Tűzoltó és Katasztrófavédelmi Egyesület. Létszámunk mára már 20 fő.

Az egyesület megalakulása óta, jelentős fejlődésen ment keresztül. Az eredeti céljainknak megfelelően, feladatunknak tekintjük az emberek élet,- és vagyonvédelmét, a tűzvédelmi katasztrófavédelmi megelőző-felvilágosító tevékenységben való aktív részvételt, kiemelten Hort Nagyközség közigazgatási területén.

A tagok között hivatásos szakemberek is vannak, már többen elvégezték a negyven órás alapfokú tűzoltó vizsgát, és a műszaki mentéshez szükséges képesítéseik is megvannak. Fontosnak tartjuk, hogy tagjaink folyamatos továbbképzéseken vegyenek részt.

Számos esetben önállóan számoljuk fel a káreseteket, ezzel is megkönnyítve a hivatásos tűzoltóság munkáját. Részt vettünk viharok utáni helyreállítási munkálatokban, tűzoltásban, közúti balesetek felszámolásában, valamint a belvíz elleni védekezésben. Évente felülvizsgáljuk a Nagyközség tűzivíz hálózatát, felújítjuk a tűzcsapokat.

2014 szeptemberében beszereztünk egy Mercedes típusú tűzoltó gépjárműfecskendőt, mely kifogástalan állapotnak örvend. Az autó 2300 literes tartállyal rendelkezik. Jelentős lépés ez egyesületünk számára, hiszen így még hatékonyabban tudjuk végezni munkánkat.

2015 őszén egy újabb személygépjárművel gyarapodott egyesületünk; sikeres pályázatunk eredményeként egy Suzuki Vitara terepjárót kaptunk.

Foglalkozunk ifjúság neveléssel, az általános iskola csapata irányításunkkal évente indul az Ifjúsági Katasztrófavédelmi versenyen. Részt veszünk különböző önkormányzati rendezvényen (falunap, gyereknap, nemzeti ünnepek)

Fontosnak tartjuk, hogy a lakosság minél szélesebb körben értesüljön tevékenységünkről, így új tagokkal bővülhetünk. A jövőben egyik legnagyobb feladatunknak tartjuk, hogy létrehozzunk egy ifjúsági tagozatot. A fiatalok ösztönzése a jogkövető magatartásra, az önkéntességre, a közösségért tenni akarásra, kiemelt helyen szerepel céljaink közt.

120eves_a_hotke_49.jpg